Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To 4ο Τσάκρα Αναχάτα

Το κέντρο της καρδιάς έχει θεμελιώδη σημασία για τον άνθρωπο. Βοηθά στο ν’ αναπτυχθεί η ικανότητα του ν’ αποδέχεται τον κόσμο όπως είναι.

Αν ο άνθρωπος δεν μάθει ν’ αγαπά και ν’ αποδέχεται τον εαυτό του με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις καλές πλευρές του (που στην ουσία είναι όλα το ίδιο), θα νοιώθει άρρωστος, αδύναμος και δυστυχισμένος.

Κανένα τσάκρα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και αρμονικά αν δεν συνδέεται με τη δύναμη του τσάκρα της καρδιάς. Το τσάκρα της καρδιάς πρέπει με τη σειρά του να στηρίζεται σε ένα καλό ενεργειακό θεμέλιο, το καλά ανεπτυγμένο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Αυτό το προστατεύει και δεν το αφήνει να παραπονιέται υπερβολικά. Μόνο αν μπορώ να πω «όχι», μπορώ να πω και «ναι».

Αρμονική λειτουργία
Όταν το ιερό τσάκρα είναι εντελώς ανοιχτό και βρίσκεται σε αρμονική λειτουργία με όλα τ’ άλλα τσάκρα τα συναισθήματα μας θα είναι απαλλαγμένα από εσωτερικές διαταραχές, συγκρούσεις, αμφιβολίες και αβεβαιότητες.
Η στάση , «σ’ αγαπώ, γιατί...», ή «πρέπει να μάθεις ν’ αγαπάς», ή «ο Θεός θα κάνει αυτό για μένα», η «αγωνίζομαι με τις δυνάμεις της αγάπης ενάντια στο κακό» και οι παρόμοιες εκδηλώσεις που παρουσιάζονται συχνά σαν έκφραση της αγάπης είναι εξουσιαστικές τάσεις και κατατάσσονται στις λειτουργικές διαταραχές του 3ου τσάκρα. Η αγάπη αποδέχεται τα πάντα χωρίς «εάν» και «αλλά». Δεν αγωνίζεται.

Δυσαρμονική λειτουργία
Οι συνήθεις ενεργειακές διαταραχές του τσάκρα της καρδιάς είναι ο δογματισμός, ο φανατισμός και εξωραϊσμός της πραγματικότητας. Υπάρχει η τάση να βλέπετε τα πράγματα μόνο σαν μαύρα και άσπρα, δηλαδή ο μαυρόασπρος τρόπος σκέψης. Θεός και διάβολος, το καλό και το κακό, καλοί άνθρωποι και κακοί άνθρωποι, καλές δυνάμεις, κακές δυνάμεις, καλές απόψεις, κακές απόψεις, προσήλωση στις ιεραρχίες κάθε είδους, υπεροψία, συναισθήματα κατωτερότητας, έλλειψη φιλελεύθερου πνεύματος.
Μπορεί να δίνετε αλλά να μην μπορείτε να δεχτείτε την αγάπη που θέλουν οι άλλοι να σας δώσουν, γιατί δεν μπορείτε ν’ ανοιχτείτε για να την πάρετε.
Μπορεί να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν χρειάζεστε την αγάπη που σας προσφέρουν οι άλλοι.
Αν το τσάκρα της καρδιάς είναι εντελώς κλειστό είστε ψυχροί και αδιάφοροι. Για να νοιώσετε κάτι χρειάζεστε έντονη σεξουαλική διέγερση.

Ανεπαρκής λειτουργία
Η ανεπαρκής λειτουργία του τσάκρα της καρδιάς, σας κάνει να πληγώνεστε βαθιά, όταν αισθάνεστε ότι σας απορρίπτουν. Όταν συμβαίνει αυτό, έχετε την τάση ν’ αποτραβιέστε στο «εσωτερικό καβούκι» σας, και νοιώθετε λύπη και κατάθλιψη.
Παρ’ όλο που θέλετε να προσφέρετε την αγάπη σας, επειδή φοβάστε ότι θα σας απορρίψουν δεν μπορείτε να βρείτε το σωστό τρόπο να το κάνετε.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη αυτού του τσάκρα, είναι μεταξύ των άλλων, οι διάφορες μορφές ψυχανάλυσης, ο διαλογισμός, οι αμυντικές τέχνες της Ανατολής, όπως Ται Τσι, Κουνγκ Φου, Αικίντο.


Πηγή: http://www.astrology.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com