Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λάδι κάνναβης οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία μας

Αγαπάμε τα Φυτικά έλαια βάσης και θα το λέμε όλο και περισσότερο, καθώς είναι τοσο ευεργετικά για την υγεία και την ομορφιά μας!!!

Οι ιδιότητες τους αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο από τη φαρμακευτική και την κοσμητολογία.
Με αφορμή ένα κείμενο για τα φυτικά έλαια βάσης, που έχουν στη σύσταση τους φυσικό δείκτη προστασίας, διαπίστωσα πως το λάδι της ήμερης κάνναβης αναφέρεται στη βιβλιογραφία ως ένα έλαιο με αρκετά υψηλό δείκτη.

Στο παρελθόν το είχα χρησιμοποιήσει σε μασάζ μυοχαλαρωτικό και ηρεμιστικό πριν τον ύπνο. Επανήλθα λοιπόν και το έβαλα στη συλλογή μου για πάρα πολλού λόγους, που αναφέρονται στο παρόν κείμενο. Πριν συνεχίσουμε όμως κρίνω σκόπιμο να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις σε σχέση με την ποικιλία από την οποία προκύπτει το έλαιο.

Το γένος της κάνναβης λοιπόν, ανήκει στην οικογένεια των κανναβοειδών Canabaceae και περιλαμβάνει τρία είδη:

1) την ήμερη κάνναβη (Cannabis sativa),
2) την ινδική κάνναβη (Cannabis indica) και
3)το είδος Cannabis ruderalis.hemp seeds Το λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το φυτό Cannabis sativa και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια παγκοσμίως. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική από αιώνες, με πιο παλιά μαρτυρία στη Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, με την ονομασία Ma Zi. Έχει πληθώρα εφαρμογών στη διατροφή, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών.

Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και σημαντικά αμινοξέα, απαραίτητα για την υγεία και ευεξία. Είναι βρώσιμο, αρκεί να μη θερμανθεί, και η γεύση του είναι λεπτή και ευχάριστη. Με κατανάλωση 1-2 κουταλιών την ημέρα, υπάρχουν εμφανή αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.
Το λάδι της κάνναβης είναι ένα πολύ θρεπτικό προϊόν, περιέχοντας αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, καροτένιο, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια και πολλά μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Αποτελεί πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και περιέχει και τα 20 γνωστά αμινοξέα. Τέλος περιέχει βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και E. Το έντονο πράσινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στην μεγάλη συγκέντρωση χλωροφύλλης που υπάρχει στους σπόρους.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λαδιού αυτού είναι η μεγάλη του περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, περισσότερο από κάθε άλλο φυτό στον κόσμο, καθιστώντας το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής. Τα Ω-λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία, είναι υπεύθυνα για τη λάμψη στο δέρμα, στα μαλλιά και τα μάτια και βασικά για τη πνευματική διάυγεια. Επίσης λιπαίνουν και καθαρίζουν τις αρτηρίες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα Ω-λιπαρά οξέα δε μπορούν να συντεθούν στον οργανισμό και λαμβάνονται αποκλειστικά με τη διατροφή. Επιπλέον, γίνονται μελέτες για τη θεραπευτική τους δράση ενάντια στον καρκίνο και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούν οι χημειοθεραπείες.Χρησιμοποιήστε το λάδι σε καταστάσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, κακή ενεργητικότητα, χαμηλό μεταβολισμό και στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Επίσης σε υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, κακή κυκλοφορία και καρδιαγγειακές νόσους, λίθους χοληδόχου κύστης, νόσο του Cronh, ορμονικές διαταραχές, εμμηνόπαυση.

Τελευταίες μελέτες στον Καναδά, έδειξαν πως προστατεύει από τη UV ακτινοβολία.
Στην καλλυντική φροντίδα το λάδι κάνναβης είναι αντιγηραντικό, εξισορροπεί την ξηρή επιδερμίδα, καταπολεμά τις δερματικές φλεγμονές, είναι αντιοξειδωτικό και ενυδατικό.

Το λάδι είναι ελαφρύ(ξηρό λάδι), απορροφάται εύκολα από τους πόρους, ενυδατώνει και ανανεώνει όλες τις στοιβάδες της επιδερμίδας. Αποτελεί εξαιρετικό πρόσθετο σε καλλυντικά, μιας και εμπλουτίζει τη σύνθεση με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπαίνει παντού, σε κρέμες προσώπου και σώματος, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σαμπουάν και conditioner, κρέμες ξυρίσματος, σαπούνι, lip balm, λοσιόν, σε μίγμα massage μαζί με άλλα λάδια και σε πολλές άλλες δημιουργίες.
Επιπλέον, είναι ένα καταπληκτικό έλαιο για τη φροντίδα των μαλλιών μας. Γιατί λοιπόν, να κάνετε μάσκα είτε στο τριχωτό της κεφαλής είτε στις άκρες;

Για τους παρακάτω ακριβώς λόγους:
1.χαρίζει δύναμη, ομορφιά, υγεία και λάμψη,
2. δίνει όγκο και ελαστικότητα,
3. προσφέρει αντιγήρανση, ενυδατώνει και θρέφει προάγοντας την ανάπτυξη νέων ριζών,
4. συνεισφέρει στην ανάπτυξη της κερατίνης προστατεύοντας έτσι την τρίχα από το σπάσιμο στις άκρες,
5. διατηρεί απαλά και μεταξένια τα μαλλιά,
6. ρυθμίζει την υπερβολική έκκριση του σμήγματος,
7. βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.
o Ανεπιφύλλακτα λοιπόν, προτείνω μάσκα μαλλιών με λάδι κάνναβης, λάδι καρύδας και αιθέρια έλαια δενδρολίβανο & lemon. 30 ml.

Κάτι που χρειάζεται να κρατήσουμε ως σημείωση είναι πως είναι ευαίσθητο έλαιο, οξειδώνεται εύκολα όπωςκαι το λινέλαιο ή το λάδι Νυχτολούλουδο & borage( δηλ. Έλαια που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω λιπαρά οξέα).

 Πρόταση για μασάζ μυοχαλαρωτικό αλλά και τονωτικό της διάθεσης:
20 ml. Έλαιο κάνναβης + 20 ml. Sunflower oil (ιδιαίτερα διεισδυτικό επισης)
+ 6 στγ. έλαιο ginger + 8 στγ. πορτοκάλι + 4 στγ. μέντα(ή δυόσμο αν επιθυμούμε να κάνουμε το μασάζ λίγο πριν τον ύπνο).

πηγή: http://www.lifebeat.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com