ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ - Black Garlic

Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα και είναι 100% φυσικό προϊόν, που μετά από μια πολύμηνη διαδικασία ωριμάνσεως κάτω από αυστηρώς ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία παίρνει αυτό το χρώμα.

Όλη αυτή η διαδικασία της ζυμώσεως αποσβένει την βαριά και έντονη μυρωδιά και την δυνατή του γεύση. Το κύριο ενεργό συστατικό του σκόρδου, είναι η αλλισίνη γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, όπου βρέθηκε να έχει διπλάσιες ποσότητες από το κλασσικό σκόρδο, που το κάνει να διαφέρει με αποτέλεσμα την καλύτερη αντιμετώπιση των επιθέσεων από τις ελεύθερες ρίζες, γι΄αυτό το λόγο και το κατατάσσουν στην κατηγορία υπερτροφή.

Ενισχυμένες οι θεραπευτικές ιδιότητες του, όπως αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιακή δράση. Μπορεί και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, χαμηλώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενισχύει  το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη του κρυώματος και της γρίπης.


Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Σχόλια