Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τζίντζερ και αδυνάτισμα


Σε πολλές χώρες της Ασίας το τζίντζερ χρησιμοποιείται για αιώνες και μέχρι τις μέρες μας ως αποτελεσματικό φάρμακο. Συνιστάται για θεραπείες για τα όργανα του πεπτικού συστήματος, των αναπνευστικών οργάνων, της καρδιάς και άλλων οργάνων του σώματος. Το τζίντζερ θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για να αφαιρέσετε την επιβλαβή χοληστερόλη από τα αιμοφόρα αγγεία, την πρόληψη του καρκίνου και τον σχηματισμό θρόμβων. Το τζίντζερ είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά του να βοηθάει στην απώλεια του σωματικού βάρους.

Αδυνατίστε εύκολα και υγιεινά με το τζίντζερ… 

Γιατί το τσάι τζίντζερ συνιστάται ως προϊόν για την απώλεια βάρους

Το τσάι τζίντζερ εξασθενίζει την πείνα ανεξάρτητα από την πικάντικη γεύση του. Φυσικά, αν τρώτε μισό καρβέλι ψωμί σε κάθε γεύμα και μετά πίνετε τσάι τζίντζερ, δεν θα επιτύχετε κανένα αποτέλεσμα, εκτός από το γεγονός ότι δεν θα νιώθετε βαρυστομαχιά μετά την υπερκατανάλωση τροφής, όπως νιώθατε πριν.

Οι ρίζες τζίντζερ περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται τζιντζερόλη, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει τις μεταβολικές διεργασίες. Με άλλα λόγια το τζίντζερ βοηθά στην πέψη των λιπαρών και ανθυγιεινών τροφίμων, ρυθμίζει την χοληστερόλη και το μεταβολισμό των λιπών και απομακρύνει τις τοξίνες από το ανθρώπινο σώμα.

Αυτές οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του τζίντζερ, μαζί με την τακτική κατανάλωση αυτού του προϊόντος, έχει αποτέλεσμα στην προσπάθεια της απώλειας βάρους. Το γεγονός είναι ότι με την κατανάλωση τζίντζερ οι άνθρωποι δεν χάνουν βάρος τόσο γρήγορα όσο στην περίπτωση που ακολουθούν μια αυστηρή δίαιτα, αλλά εδώ η απώλεια βάρους συμβαίνει πιο σταθερά και με υγιή τρόπο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το τσάι τζίντζερ και τα πιάτα που το περιέχουν δεν προκαλούν επιπτώσεις σοκ ( πείνας π.χ.) επάνω στο σώμα σας.

Συνταγές με τσάι τζίντζερ γι’ αδυνάτισμα

Τζίντζερ και αδυνάτισμα

1. Κόβουμε ένα τζίντζερ σε λεπτές φέτες. Το βράζουμε στο νερό για 15 με 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε μέλι και λεμόνι ανάλογα με το γούστο σας.

2. Τζίντζερ τσάι με λεμόνι. Είναι μια συνταγή για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να βράζουν τσάι τζίντζερ την ημέρα. Ρίξτε σε 1.5 – 2 λίτρα βραστό νερό δύο κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​ τζίντζερ. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία που να είναι πόσιμο, και στη συνέχεια προσθέστε ¼ ποτήρι χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Θα πρέπει να πιείτε όλο αυτό το τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Τζίντζερ τσάι με μια φέτα λεμόνι. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και 1 φέτα λεμόνι σ’ ένα φλιτζάνι και προσθέστε βραστό νερό. Όταν το ρόφημα κρυώσει λίγο, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Αυτό το είδος τσαγιού να το πίνετε μισή ώρα πριν από το γεύμα σας.

4. Τσάι τζίντζερ με σκόρδο. Είναι δύσκολο να το πιείτε, αλλά είναι γνωστό ότι είναι πολύ καλό για την απώλεια βάρους. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε μία μεσαίου μεγέθους ρίζα τζίντζερ, 2 σκελίδες σκόρδο και 1.5 – 2 λίτρα βραστό νερό. Ρίξτε το τριμμένο τζίντζερ και το τριμμένο σκόρδο στο  βραστό νερό. Αφήστε το ρόφημα να καθίσει για 3 ώρες για να ελευθερώσει τα έλαια του. Συνιστάται να το πίνετε μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, αλλά και στα διαστήματα μεταξύ των γευμάτων σας.

Το τσάι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ στην προσπάθεια σας για αδυνάτισμα. Μπορείτε επίσης ν’ αναμίξετε το τζίντζερ με το κεφίρ ή ξινόγαλα, σκόρδο και λίγο αλάτι για παράδειγμα, το ποτό αυτό είναι ένα τέλειο κοκτέιλ για την υγιή απώλεια βάρους.

Αντενδείξεις

Χρησιμοποιώντας τζίντζερ σε χαμηλές δόσεις δεν προκαλεί καμία γνωστή βλάβη για τους περισσότερους ανθρώπους: 4 γραμμάρια ξηρής ρίζας ανά ημέρα κρίνεται ως ασφαλής. Η χρήση του τζίντζερ όμως από εγκύους γυναίκες χρήζει προσοχής. Ενώ οι χαμηλές δόσεις της πιπερόριζας έχουν βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην πρωινή ναυτία (παραδοσιακή κινεζική ιατρική),  δεν συνιστάται  στις εγκύους. Για τις έγκυες γυναίκες, η ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 γραμμάριο ανά ημέρα ξηρό τζίντζερ και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Σε γενικές γραμμές δεν συνιστάται να τρώτε ή να πίνετε τζίντζερ σε περίπτωση που έχετε γαστρικό έλκος, υπέρταση, κάποια καρδιαγγειακή νόσο ή υψηλή θερμοκρασία.

Ακόμα κι αν το τσάι τζίντζερ μπορεί ή δεν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, εξακολουθεί να θεωρείται τρόφιμο χαμηλό σε θερμίδες, τα υγιεινά ροφήματά του μπορείτε να τα κρίνετε μόνοι σας αν θα σας βοηθήσουν με τη δίαιτα σας. Για να φτιάξετε φρέσκο τσάι τζίντζερ, αγοράστε τη ρίζα από τα καταστήματα παντοπωλείων. Υπάρχει όμως και τζίντζερ σε σκόνη ή σε φακελάκια τσαγιού, που μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής, αλλά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε φρέσκη ρίζα που δίνει στο τσάι μία πιο φρέσκη και πιο ευκρινή γεύση.

Προσοχή ! Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα είναι καθαρά ενημερωτικές, δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική θεραπεία ή διάγνωση. Πριν ξεκινήσετε να τρώτε ή να πίνετε το τζίντζερ για να έχετε απώλεια βάρους, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας .

πηγή : diaitabeauty.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com