Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tι είναι το Arcana Therapy®


Tι είναι το Arcana Therapy®

Φανταστείτε έναν κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι πιάνονται χέρι χέρι και χορεύουν στα καταπράσινα λιβάδια, ευτυχισμένοι, χαμογελαστοί κι ελεύθεροι, χωρίς να τους νοιάζει ποιον ακουμπάνε, ποιος είναι ο διπλανός τους. Αν είναι λευκός, μαύρος, κίτρινος, κόκκινος, αν είναι ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος, λεσβία ή αμφιφυλόφιλος, αν είναι μικρός ή μεγάλος, γέρος ή νέος, φτωχός ή πλούσιος, απλά ένας χορός, όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι.

Η ενέργεια κινείται γύρω μας καθημερινά, βρίσκεται παντού, στο σύμπαν, στους γαλαξίες, όπου χορεύουν τα άστρα κι οι πλανήτες, στην φύση, όπου κάθε καρπός δέντρου ξεπροβάλει στο φως του ηλίου με περηφάνια, κάθε άνθος που κοιμάται στην αγκαλιά της νύχτας, κάθε ζώο που τρέχει ελεύθερο και κυνηγάει την τροφή του, κάθε άνθρωπος που ξυπνάει με το φως και κοιμάται με τα άστρα, που χορεύει στις φωτιές κάτω από άστρα και που κάνει έρωτα με τον άνθρωπο που αγαπά και βιώνει την πιο υπέροχη ενέργεια, αυτή της ΕΝΩΣΗΣ.

Έτσι και η ΘΕΑ με τον ΘΕΟ ενώνονται, για να δημιουργήσουν γαλαξίες, σύμπαντα, κόσμους, ανθρώπους, ζώα, φυτά, αέρα, φωτιά, γη, νερό, αστραπή, βροχή. Όλα αυτά τα αλχημιστικά συναισθήματά ΤΟΥΣ, που μας δίνουν την ευκαιρία να βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, τόσο μέσα μας, όσο κι έξω μας. Η ΘΕΑ είναι ΕΚΕΙΝΗ που γεννά ΕΚΕΙΝΟΝ, τον ΘΕΟ, και που μαζί αναστηλώνουν την προφητεία της γέννησης και της ζωής, ξανά και ξανά, για να θυμίζουν σε εμάς τι είμαστε και από που ερχόμαστε.

Οι ενέργειες της ΓΗΣ έχουν αλλάξει και μαζί της αλλάζουμε κι εμείς. Καθώς η ΓΗ περνάει σε άλλα επίπεδα διαστάσεων, μέσα μας γίνεται μια αλχημεία, που κάποιοι από εμάς είναι ικανοί να την ελέγξουν, ενώ άλλοι όχι. Καθώς αλλάζει η ενέργεια, αλλάζουν κι οι δυνάμεις και καθώς οι δυνάμεις περνάνε σε άλλες διαστάσεις, οι ακτίνες πολλαπλασιάζονται και μεταμορφώνονται και μαζί τους μεταμορφώνονται και τα αρχέτυπα.

Έτσι και τα Αρχέτυπα της Αρκάνα έχουν ενωθεί κι έχουν μεταμορφωθεί, έχουν περάσει σε άλλες διαστάσεις. Το αρχικό καλούπι δεν έχει πεταχτεί, συνεχίζει να υπάρχει εκεί όπου χρειάζεται και για όσους  χρειάζεται. Η νέα ενέργεια της Αρκάνα φέρει την ενέργεια και δύναμη της θεραπείας, της ίασης. Έχουν ενωθεί με την ΘΕΑ (όπου η ίδια κουβαλάει και το αρσενικό, τον ΘΕΟ) και τη ΜΩΒ φλόγα της Αναγέννησης. Μαζί με τα αρχέτυπα αλλάζουμε κι εμείς, μεταμορφωνόμαστε, αναγεννιόμαστε.

Όπως η Θεά Μπρίτζετ φέρνει την άνοιξη μετά τον χειμώνα, με την Ιερή της Φλόγα, έτσι και τα αρχέτυπα είναι εδώ, για να φέρουν την άνοιξη στην καρδιά μας, την ψυχή μας και τη ζωή μας.
Στην θεοσοφία και ανθρωποσοφία , τα Ακασικά Αρχεία (ένας όρος που επινοήθηκε στα τέλη του 1800 από το Ακάσα ή AKASA, η σανσκριτική λέξη για “ουρανό”, “χώρος”, “φωτεινή”, ή “Αιθήρ”) στην ουσία πρόκειται για τα Αρχεία του Σύμπαντος, όλη η γνώση αποθηκευμένη σε μία αστρική βιβλιοθήκη. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του Ακασικά αρχεία και όχι μόνο, όλα τα ζώα, τα επίπεδα της Γης , τα βουνά, οι πέτρες, τα φωτεινά όντα και κάθε άστρο ξεχωριστά.

Ακάσα είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «ουρανός», «χώρος», «φωτεινή», ή «Αιθήρ», και άρχισε στη γλώσσα της Θεοσοφίας μέσω της Μπλαβάτσκυ (1831-1891), η οποία τα χαρακτήρισε ως ένα είδος της δύναμης της ζωής, αναφέρθηκε επίσης σε «άφθαρτο δισκίο του αστρικού φωτός» καταγράφοντας τόσο το παρελθόν και το μέλλον της ανθρώπινης σκέψης και δράσης.

Η έννοια ‘’ Ακασικά αρχεία’’ αποδίδεται στον Alfred Percy Sinnett , ο οποίος, στο βιβλίο του ‘’ Εσωτερικό Βουδισμό’’ (1884), έγραψε μια βουδιστική πίστη σε μια «μονιμότητα των εγγραφών στην Ακάσα» και «η δυνητική ικανότητα του ανθρώπου να τα διαβάσει.” Μάθαμε πως η Ακάσα είναι το Αρχέτυπο της Μεγάλης Ιέρειας στην Arcana αυτού του συστήματος.

Η Arcana υπήρξε από την Λεμούρια εποχή, όταν ακόμα το φως επικρατούσε. Οι Λεμούριοι είχαν μόνο ένα μάτι, το τρίτο μάτι. Τότε Η Arcana είχε τον ρόλο της εξέλιξης της όρασης μέσα από το πνεύμα. Για την Arcana, έχουμε περισσότερες πληροφορίες από την Αίγυπτο, όμως λίγο ξέρουν πως οι Αιγύπτιοι είναι ένα συνονθύλευμα Λεμούριων και Ατλάντιων, έτσι η Arcana βγήκε ξανά στην επιφάνεια, όμως όχι με την ίδια δόνηση. Για μαντικούς λόγους και απαντήσεις (όπως στην Λεμουρία) αλλά και για εγωιστικούς – κατώτερης δόνησης λόγους (όπως στην Ατλαντίδα). Τα Αρχέτυπα μου το έδειξαν αυτό ξεκάθαρα σε πολλά μηνύματα και ταξίδια. Αυτό δεν είναι γνωστό σε όλους καθώς όταν η Λεμουρία εξαφανίστηκε από την Γη η σύνδεση των ανθρώπων κόπηκε και δημιουργήθηκε ένα κέλυφος απομόνωσης από την γνώση.

Όλα είναι ενέργεια και καθαρό φως.
Η Ενεργειακή Θεραπευτική αντλεί θεραπευτική ενέργεια από την πηγή του καθαρού φωτός και της καθαρής αγάπης. Στο σύμπαν υπάρχουν δύο καθαρές Ιερές Ενέργειες, η Κοσμική Μητέρα και ο Κοσμικός Πατέρας κι η ένωση αυτών των δύο Ιερών Ενεργειών έχουν ως αποτέλεσμα το ΕΝΑ. Το ΕΝΑ δημιουργεί σύμπαντα, γαλαξίες, κόσμους και ζωές.
Το Θεραπευτικό Σύστημα Tarot είναι μία ενεργειακή θεραπευτική που αντλεί ενέργεια από Αρχέτυπα. Αρχέτυπα που πλέον έχουν περάσει μέσα από την Γαλαξιακή πύλη της 5ης Διάστασης και την Ιερή Σπείρα της Κοσμικής Μητέρας. Η Ενέργεια της Κοσμικής Μητέρας (Θηλυκή Ενέργεια) είναι σημαντική για τον πλανήτη Γη και τους ανθρώπους, καθώς έχουν αποκοπεί και έχουν χαθεί από το Ιερό μονοπάτι της Θεάς. Τα αρχέτυπα της Θεραπευτικής Tarot έρχονται στη Γη, για να βοηθήσουν σε αυτή την ενθύμηση της θηλυκής ενέργειας και την αφύπνιση του Ανώτερου Εαυτού.




Η Μύηση και η Δημιουργία

Το Θεραπευτικό Σύστημα Arcana Therapy®  δόθηκε μυητικά στον Παντελή Ευθυμίου, ύστερα από ένα Ιερό Τελετουργικό ευγνωμοσύνης στη Μεγάλη Θεά. Ο Παντελής έλαβε όλη την πληροφορία για την Νέα Ενέργεια της Arcana. Πέρασε μέσα από τα Αρχέτυπα και τα είδε να αλλάζουν, να μεταμορφώνονται και μαζί τους να μεταμορφώνεται κι ο ίδιος. Τα Αρχέτυπα ως ζωντανές φωτεινές οντότητες γείωσαν την πληροφορία μαζί με το εξής μήνυμα:
«Δίνονται για εξέλιξη, αναβάθμιση και ίαση. Όλα τα Αρχέτυπα και οι Σκάλες των ακτινών έχουν αλλάξει, καθώς η συμπαγής κοσμική ενέργεια μετατοπίστηκε. Οι Αρχετυπικές Δυνάμεις μεταμορφώθηκαν και φέρουν Νέα Γνώση, Δύναμη και Πληροφορία. Στην κορυφή της  πυραμίδας, πλέον, κατοικεί η νομοθεσία της Ανώτερης Διάστασης, στην οποία ακόμα δεν έχετε πρόσβαση, όμως μέσα από τα Νέα Αρχέτυπα, όλα τα αρχέτυπα (όχι μόνο της Arcana), θα σας δοθούν τα κλειδιά, πρώτα όμως, θα πρέπει να βρείτε το δικό σας κλειδί.»

Διαβάζοντας κάποια κείμενα σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε πολλές διαφορές, σε σχέση με τις κλασικές ερμηνείες της Arcana. Αυτό που είχα πει και στην πρώτη ομάδα μύησης σε αυτό το θεραπευτικό σύστημα ήταν το εξής:
«Ό, τι ξέρετε για την ταρώ και για τις ερμηνείες που έχει, παρακαλώ ξεχάστε τα. Σίγουρα θα βρείτε κάποια κοινά στοιχεία, αλλά σίγουρα θα βρείτε περισσότερες ΔΙΑΦΟΡΕΣ».
Κι αυτό είναι λογικό, καθώς αυτό το σύστημα είναι κάτι τελείως διαφορετικό, είναι ένα θεραπευτικό σύστημα, με δικές του ξεχωριστές θεραπευτικές τεχνικές και μυήσεις. Δεν στοχεύει στην μελλοντολογία, αλλά στην ανακάλυψη, την εξερεύνηση και την ίαση της ψυχής.



Πως Λειτουργεί

Αυτό το σύστημα λειτουργεί μέσα από τη Μεγάλη Arcana, η οποία ενεργοποιείται μέσα από μυητικό ταξίδι και ξεκλειδώνεται η ενέργεια της με το προσωπικό κλειδί, που λαμβάνει ο κάθε μυημένος. Το συνοδεύουν θεραπευτικές τεχνικές (ειδικές για αυτό το σύστημα), που έχουν δοθεί από τα Αρχέτυπα κι ένας Ιερός Κύκλος, που αποτελείται από δύο ομόκεντρους κύκλους, έναν εξωτερικό μεγάλο κι έναν κεντρικό μικρότερο, όπου καλούνται τα Αρχέτυπα από κάθε κατεύθυνση.
Φυσικά, από το σύστημα δε λείπει η ικανότητα να μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, σε αυτό το σύστημα, όμως, είναι ακριβής η πρόβλεψη, καθώς πρώτα σου δίνονται τα εργαλεία κι ύστερα η γνώση, ποιος είσαι, ποιος ο σκοπός ενσάρκωσής σου, ποια είναι τα πνευματικά σου εργαλεία, από που έρχεται η ψυχή σου, και ύστερα βλέπουμε τι θα ακολουθήσει καθώς μπορείς να δημιουργήσεις το μέλλον σου.


Νομοθεσία και Πνευματικά δικαιώματα  – Αριθμός  5549 –
Το ArcanaTherapy® αποτελεί πνευματικό δημιούργημα και πνευματική ιδιοκτησία του Παντελή Ευθυμίου, ως περιουσιακό και ηθικό δικαίωμα σύμφωνα με το Ν.2121/1993.

Περισσότερες πληροφορίες : arcanatherapy.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com