To 2ο Τσάκρα Σβαντιστάνα

2ο Τσάκρα Σβαντιστάνα 
Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα σύναψης σχέσεων και την αίσθηση χαράς για τη ζωή. Με αυτό αντιλαμβανόμαστε το ίδιο μας το σώμα και τον εξωτερικό κόσμο σε όλα τα επίπεδα και τη συναίσθηση χαράς για αυτές τις επαφές.
Σε αυτό το κέντρο επίσης εδρεύει και η σεξουαλικότητα – δηλαδή η έκφραση τη ενέργειας που τη χαρακτηρίζει η ηδονή, η έντονη επιθυμία για σύναψη σχέσεων και η ιδιότητα της ενεργειακής εναρμόνισης. Η διαιώνιση του είδους ανήκει στη δικαιοδοσία του 1ου τσάκρα και μόνο μια μικρή επαφή ανήκει στα καθήκοντα αυτού του ενεργειακού κέντρου.
Το 2ο τσάκρα σχετίζεται με κάθε τι ρευστό μέσα στο σώμα – αίμα, λέμφος, σπέρμα, γαστρικά υγρά – και με τα όργανα που παράγουν αυτά τα υγρά, τα επεξεργάζονται και τα αποθηκεύουν – αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, και ουροποιογεννητικό σύστημα, καθώς και με τα μαλλιά και το δέρμα.

Συνδέεται με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση (διατροφή, επίθεση, άμυνα) και τη διαιώνιση του είδους (σεξουαλικότητα).

Αρμονική λειτουργία
Όταν το ιερό τσάκρα είναι ανοιχτό και λειτουργεί αρμονικά, το άτομο αισθάνεται τη ροή της δημιουργικής ενέργειας της ζωής να το διαπερνά. Φέρεται φυσικά προς τους άλλους και εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματα του. Η ερωτική επαφή με το σύντροφο που αγαπά είναι ικανοποιητική, συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε δημιουργικό, και η ζωή του είναι γεμάτη αισιοδοξία και ενθουσιασμό.
Νοιώθει ένα με τη φύση και με την πάροδο του χρόνου αποκτά εσωτερική πληρότητα.

Δυσαρμονική λειτουργία
Η πιο συνηθισμένη ενεργειακή διαταραχή είναι ότι απουσιάζει από το άτομο η χαρά της ζωής.
Φοβάται την οικειότητα κάθε μορφής και δίνει υπερβολική σημασία στη σεξουαλικότητα (το σεξ είναι το μοναδικό πράγμα που το κάνει να νοιώθει ζωντανός) ή την απαρνιέται τελείως (δεν το χρειάζεται, το έχει πια ξεπεράσει τελείως, το έχει αντικαταστήσει με άλλα σημαντικά πράγματα, θεωρεί ότι είναι μόνο για τα ζώα κ.ο.κ). Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα και ένταση με το άλλο φύλο.
Λόγω σεξουαλικών διαταραχών κάθε είδους, η αίσθηση του σώματος του είναι μειωμένη ή και ανύπαρκτη.
Μη μπορώντας να εκφράσει τη σεξουαλική του ενέργεια αποκόπτεται από τη φύση, δεν είναι ανοιχτό στην αλληλεπίδραση των θηλυκών και αρσενικών δυνάμεων, και δεν μπορεί να νοιώσει δέος για το θαύμα της ζωής.
Νοιώθει φόβο για τα ύψη, το πέσιμο, τις πτήσεις.
Ανεπαρκής λειτουργία
Η αιτία της ανεπαρκούς λειτουργία του ιερού πολλές φορές εντοπίζεται στη βρεφική ή την παιδική ηλικία του ατόμου. Τα άτομα αυτά μεγάλωσαν χωρίς χάδι, τρυφερότητα και στοργή. Έτσι καταπίεσαν τα συναισθήματα τους και στην εφηβεία μπλοκάρισαν την αναπτυσσόμενη σεξουαλική ενέργεια. Το αποτέλεσμα αυτής της καταπίεσης είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης, συναισθηματική αφασία και σεξουαλική ψυχρότητα. Η ζωή σας φαίνεται θλιβερή και νοιώθετε ότι δεν αξίζει να ζει κανείς.
Μια αποτελεσματική μέθοδος για την αρμονική ανάπτυξη του 2ου τσάκρα είναι η παραδοσιακή Τάντρα, η Θεραπεία Gestalt, καθώς και το Ρείκι
Επίσης η ενατένιση της Σελήνης, της θάλασσας ή οποιασδήποτε φυσικής πηγή νερού, ή η βύθιση δε αυτό θεωρείται εξαιρετικά ευεργετική για ν’ απελευθερωθούν τα ψυχικά μπλοκαρίσματα, ώστε η ζωτική ενέργεια να ρεύσει ανεμπόδιστη μέσα σας.
Για την ηρεμία και την αρμονική λειτουργία του ιερού μπορείτε να ακούτε ήχους της φύσης, όπως τον παφλασμό των κυμάτων μιας ήρεμης θάλασσας, το τρεχούμενο νερό ενός ποταμού, τα κελαιδίσματα των πουλιών.


Πηγή: http://www.astrology.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις