Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To 3ο Τσάκρα Μανιπούρα

Σε αυτό το ενεργειακό κέντρο εκφράζεται η ικανότητα για εκδήλωση των προσωπικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, η ανάλυση και ο έλεγχος (άσκηση δύναμης) των ενεργειών και ουσιών που φτάνουν στην ενεργειακή περιοχή του ανθρώπου. Χωρίς αυτές τις ικανότητες δεν είναι δυνατή ούτε η αφομοίωση (σωματική και πνευματική), ούτε η συνειδητή σκέψη, η προβολή και η ανάλυση.
Εδώ τοποθετείται η ικανότητα του ανθρώπου να οριοθετεί τον εαυτό του και να λέει 'όχι'.

Το 3ο τσάκρα σχετίζεται με όλες τις λειτουργίες και τα όργανα αφομοίωσης. Σ' αυτό αντιστοιχούν το πάγκρεας που σε συνδυασμό με το πεπτικό σύστημα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη των τροφών.
Αντιπροσωπεύει την ικανότητα του ανθρώπου ν' ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που απαιτούν έντονη σωματική και πνευματική εργασία. Εδώ εντοπίζεται η ηρεμία και σταθερότητα της προσωπικότητας (αν υφίσταται ή όχι), και το νευρικό σύστημα
Συνδέεται επίσης με τα μάτια, που είναι τ' αναλυτικά αισθητήρια όργανα.
Αρμονική λειτουργία
Όταν το 3ο τσάκρα είναι ανοιχτό και λειτουργεί αρμονικά σας δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και εσωτερικής αρμονίας. Αποδεχόσαστε τον εαυτό σας και σεβόσαστε την ιδιαιτερότητα των άλλων.
Έχετε την ικανότητα να δεχόσαστε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας και τ' αναγνωρίζετε σαν ένα απαραίτητο κομμάτι της εξέλιξης σας.
Βρίσκεστε σε αρμονία με τους ανθρώπους και με το σύμπαν. Είσαστε γεμάτοι φως και ενέργεια και αυτό σας προστατεύει από κάθε αρνητικότητα. Οι επιθυμίες σας εκπληρώνονται πιο εύκολα και προσελκύετε ό, τι επιζητείτε.

Δυσαρμονική λειτουργία
Όταν το 3ο τσάκρα δυσλειτουργεί θέλετε να γίνονται τα πράγματα με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε και να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Σας διακατέχει μια εσωτερική ανησυχία και δυσαρέσκεια. Πιθανόν στην παιδική σας ηλικία να μην υπήρχε αποδοχή και έτσι δεν αναπτύχθηκε η αίσθηση της αξίας σας με αποτέλεσμα να αναζητάτε στον υλικό κόσμο την αναγνώριση και την ικανοποίηση που δεν βρίσκετε μέσα σας.

Ανεπαρκής λειτουργία
Η ανεπαρκής λειτουργία του 3ου τσάκρα σας κάνει να νοιώθετε θλίψη και αποθάρρυνση. Βλέπετε παντού εμπόδια που δεν σας επιτρέπουν να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Νοιώθετε αδυναμία όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση και αποδιοργανωνόσαστε. Αποφεύγετε τις προκλήσεις και σας τρομάζει το άγνωστο. Προσπαθείτε να κερδίσετε την αποδοχή σε βάρος των δικών σας συναισθημάτων και επιθυμιών.
Για ν' αναπτύξετε αυτό το τσάκρα μεταξύ άλλων μεθόδων είναι η ψυχανάλυση, ο διαλογισμός, το Τάι Τσι, το Αικίντο και το Κουνγκ Φου. Επίσης το φως του ηλίου ή η ενατένιση ενός τοπίου που λούζεται στο φως του ήλιου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com