Το 6ο Τσάκρα Ατζνα

Μέσω αυτού του ενεργειακού κέντρου που αποκαλείται «Τρίτο Μάτι», ενεργοποιείται η ικανότητα της διαισθητικής ανεύρεσης και κατανόησης του προσωπικού δρόμου, καθώς και η διαισθητική αντίληψη και κατανόηση του δρόμου της δημιουργίας. Αυτή η ικανότητα αποκαλείται συνήθως διαίσθηση.

Η διαίσθηση δεν πρέπει να συγχέεται με το συναίσθημα. Όσο κυριαρχεί στον κόσμο ο φόβος ή η πλεονεξία, η διαίσθηση δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο έκφρασης. Γι αυτό το λόγο αυτό το τσάκρα είναι το τελευταίο στη σειρά των κυρίων τσάκρα που βρίσκονται στο σώμα.

Το έκτο τσάκρα σχετίζεται στενά με τα μάτια, τη λειτουργία της συνειδητής κατανόησης, δηλαδή τον αναλυτικό και συνθετικό τρόπο σκέψης με σκοπό τη συνολική θεώρηση των φαινομένων.

Αρμονική λειτουργία
Απαραίτητη προϋπόθεση για ν’ ανοίξει αρμονικά αυτό το ενεργειακό κέντρο και το Τρίτο Μάτι αντίστοιχα, είναι να γίνουν αποδεκτά και να βιωθούν πολύ καλά τ’ άλλα ενεργειακά κέντρα και οι ποιότητες τους.
Όταν αυτό το τσάκρα λειτουργεί αρμονικά τότε ο νους είναι συγκροτημένος και έχει πρόσβαση σε απόκρυφες αλήθειες. Η διόραση είναι αυξημένη και το άτομο μπορεί να έχει προσωρινές ενοράσεις σε άλλες διαστάσεις πραγματικότητας, για παράδειγμα κατά τον ύπνο ή τον διαλογισμό.
Οι σκέψεις και οι ιδέες πραγματοποιούνται πιο εύκολα.

Δυσαρμονική λειτουργία
Οι συνήθεις ενεργειακές διαταραχές αυτού του τσάκρα είναι η συναισθηματική αστάθεια. Το άτομο δεν μπορεί να βρει το δρόμο του και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζήση τη ζωή του. Έχει παραισθήσεις, προαισθήματα και φαντασιώσεις (βλέπει φαντάσματα).
Διαμορφώνει τη ζωή του σύμφωνα με τη διδασκαλία κάποιου Γκουρού, ή με κάποιο άλλο εξωτερικό σύστημα. Μια άλλη συνέπεια αυτής της δυσαρμονίας είναι ότι προσπαθεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους ή γεγονότα μόνο και μόνο για να κάνει επίδειξη δύναμης ή να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.
Νοιώθει ότι η προσωπική του ζωή δεν έχει νόημα.
Δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με το Θεό ( όποιο όνομα και αν του δώσουμε).

Ανεπαρκής λειτουργία
Όταν η λειτουργία αυτού του κέντρου είναι μπλοκαρισμένη το άτομο πιστεύει μόνο στην ύπαρξη του υλικού κόσμου. Οποιαδήποτε πνευματική συζήτηση τη θεωρεί παράλογη και χωρίς πρακτική χρησιμότητα.
Η ζωή του κυριαρχείται από υλικές επιθυμίες και καθορίζεται από χαοτικά συναισθήματα. Αποσυντονίζεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολές καταστάσεις.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ανεπαρκούς λειτουργίας αυτού του κέντρου είναι η προβληματική όραση.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη του έκτου τσάκρα είναι το Ρείκι (από τη δεύτερη βαθμίδα και πάνω) και η ενασχόληση με το Ι Τσινγκ και το Ταρό.


Πηγή: http://www.astrology.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις