Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των αλλεργιών

Γεια σας.
Η άνοιξη ήρθε και μαζί μ'αυτήν ήρθαν και οι αλλεργίες.Αλλεργίες στα μάτια,στη μύτη,εξ επαφής.


Τα συμπτώματα ποικίλλουν από φτάρνισμα,βήχα,υγρά και κόκκινα μάτια,καταρροή,έως εκζέματα,φαγούρα και αίσθημα καψίματος στο δέρμα.Οι πιο πολλοί τις αντιμετωπίζουν με αντιισταμινικά,που είναι αποτελεσματικά ως προς τα συμπτώματα,αλλά έχουν παρενέργειες συχνές,όπως η υπνηλία,η ξηροστομία και άλλες.
Υπάρχουν όμως κάποιοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισής τους.Ας τους γνωρίσουμε.

1)Η βιταμίνη C.
Πολλοί δεν το γνωρίζουν,αλλά η βιταμίνη C είναι αντιισταμινική και βοηθάει πολύ να μειωθούν τα συμπτώματα από τις αλλεργίες.

2)Το τσάϊ μέντας.
Ανακουφίζει από τη φαγούρα στο λαιμό και οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθούν στην επούλωση.Επίσης μειώνει το οίδημα και τη φλεγμονή των βλενννογόνων στη μύτη,μειώνοντας έτσι το φτέρνισμα και την καταρροή.
Για να το κάνετε,ανακατέψτε μερικά φύλλα μέντας σε ένα φλιτζάνι τσαγιού και προσθέστε καυτό νερό.Αφήστε σκεπασμένο για 5-10 λεπτά πριν το πιείτε.


3)Κουερσετίνη (quercetin).
Φυσικό αντιοξειδωτικό, φαίνεται σύμφωνα με έρευνες του 2000 από το alternative medicine review και του 2007 δημοσιευμένο στο Inflammation research,ότι έχει αντιισταμινική και αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην αντιμετώπιση εποχικών αλλεργιών.
Το τσάϊ,μαύρο και πράσινο,τα μήλα,τα κρεμμύδια,οι ντομάτες το μπρόκολο,τα εσπεριδοειδή,το κόκκινο κρασί είναι φυσικές πηγές κουερσετίνης.για την αντιμετώπιση όμως των αλλεργιών,είναι καλύτερη η λήψη κουερσετίνης σε συμπλήρωμα διατροφής.Η συνιστώμενη δόση είναι 250-600 mg την ημέρα,μεταξύ των γευμάτων.Καλύτερα να αρχίσετε να την παίρνετε έξι βδομάδες πριν την αλλεργική σεζόν.Όσοι πάσχουν από το συκώτι τους,δεν πρέπει να πάρουν συμπλήρωμα κουερσετίνης.

4)Τρόφιμα εναντίον αλλεργιών
Μία γερμανική μελέτη,δημοσιευμένη στην εφημερίδα Allergy έδειξε ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τρώγοντας τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά είχαν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα αλλεργίας,από αυτούς που δεν έφαγαν τέτοια τρόφιμα.Φυσικές πηγές ωμέγα-3 βρίσκονται στα ψάρια κρύων θαλασσών,τα καρύδια και το λινέλαιο όπως και τα αυγά.
Για να βοηθήσετε να κρατηθούν οι αεραγωγοί ανοιχτοί,όταν η γύρη είναι αυξημένη,προσθέστε στο φαγητό σας,πιπεριές τσίλι ή καυτερή μουστάρδα ή horseradish (χρένο),γιατί δρουν σαν φυσικά αποσυμφορητικά.

5)Πλύσεις με αλατόνερο.
Μία πολύ απλή μέθοδος καθαρισμού των ιγμόρειων είναι να αναμείξετε 1/4-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό.Για αποτελεσματικό καθαρισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το neti pot,ένα σκεύος που μοιάζει με το λυχνάρι του Αλλαντίν.Γύρτε πάνω από
ένα νεροχύτη με το κεφάλι σας ελαφρά γυρισμένο προς τη μία πλευρά,βάλτε το στόμιο του neti σε ένα ρουθούνι και αφήστε το νερό να στραγγίξει από το άλλο ρουθούνι.Χρησιμοποιείστε το μισό διάλυμα,στη συνέχεια επαναλάβετε από την άλλη πλευρά,γέρνοντας το κεφάλι σας από την αντίθετη πλευρά.φυσήξτε απαλά από κάθε ρουθούνι για να φύγει όλο το νερό.Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε απλά την παλάμη σας,που θα διπλώσετε να κάνετε κοίλο σχήμα,αλλά το neti pot είναι ευκολότερο στη χρήση.
Καθαρίστε τα ιγμόρεια σας με το αλατόνερο,δύο φορές την ημέρα,το πρωί και όταν επιστρέψετε από εξωτερικό χώρο,ιδίως την περίοδο που έχουν έξαρση οι αλλεργίες.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο καθαρισμού πριν τον ύπνο,για να διευκολύνετε την αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου  και να αποτρέψετε το ροχαλητό που προκαλείται από αλλεργίες.


6) Πλύσιμο
Το πλύσιμο είναι μια προσωρινή λύση που ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα της αλλεργίας.Όταν επιστρέψετε από εξωτερικό χώρο,κάντε ένα ζεστό  ντους.Θα βοηθήσει να φύγουν τα υπολείμματα της γύρης από τα μαλλιά και το σώμα σας,που μπορεί να μεταφερθεί στα μάτια σας.
Αν τα μάτια σας είναι κόκκινα και ερεθισμένα και δεν έχετε αντιαλλεργικά κολλύρια ή φάρμακα στο σπίτι,η καλύτερη λύση είναι να τα πλύνετε καλά με κρύο νερό.Πάντα να πλένετε τα χέρια σας,όταν επιστρέφετε από εξωτερικό χώρο και αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας,ειδικά αν υποφέρετε από αλλεργίες.




7)Δύο φυσικοί χυμοί από την αρχαία ινδική θεραπευτική επιστήμη,την ayurveda 
α)Φυσικός χυμός με καρότο,παντζάρι και αγγούρι.Σε ένα ποτήρι βάλτε 250 ml φυσικό χυμό καρότου.Προσθέστε 100 ml χυμό από παντζάρια,100 ml χυμό από αγγούρι και ανακατέψτε καλά.Πιείτε ένα χυμό κάθε μέρα.Βοηθά στη μείωση της αλλεργικής αντίδρασης και ανακουφίζει από τις υπάρχουσες αλλεργίες.



β)Νερό με λεμόνι
Το λεμόνι βοηθά να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα.Είναι ένα αντιβιοτικό και έχει αντιαλλεργικές ιδιότητες
Σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό,στίψτε 1/2 λεμόνι.Προσθέστε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι.Ανακατέψτε καλά.Πιείτε το με άδειο στομάχι.

πηγή: http://healthandbeautylab.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com