Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διεγερτικά Βότανα για τον άνδρα και αντιμετώπιση μην σεξουαλικής επιθυμίας

 Στο μυαλό πολλών ανθρώπων ο πυρήνας του ανδρισμού ταυτίζεται με την σεξουαλική ικανότητα. Ο άνδρας έχει υψηλές σεξουαλικές προσδοκίες από τον εαυτό του.

Θεωρεί ότι θα έπρεπε πάντα και σε οποιαδήποτε περίσταση να μπορεί να ικανοποιήσει τη σύντροφό του. Συχνά αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την επιτυχία της σεξουαλικής επαφής. Αισθάνεται υπεύθυνος ακόμη και για τον οργασμό της συντρόφου του. Πιστεύει ότι η αξία του σαν άνδρας και σαν άνθρωπος εξαρτάται από την σεξουαλική του επίδοση.

Γι’ αυτό συχνά η σεξουαλική του ζωή δεν αποσκοπεί στην κορύφωση της ερωτικής επικοινωνίας και στην απόλαυση αλλά στην υπαρξιακή του καταξίωση.

Επειδή ο άνδρας συνηθίζει να αξιολογεί τον εαυτό του ανάλογα με την σεξουαλική του επίδοση η σημαντικότερη παρενέργεια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ο τραυματισμός της αυτοεκτίμησης. Τα αισθήματα μειονεκτικότητας και αναξιότητας που τον βασανίζουν επηρεάζουν όλες τις διαστάσεις της προσωπικής του ζωής.

Το πρόβλημα της στύσης γίνεται έμμονη ιδέα και βιώνει έντονη κατάθλιψη και υπερβολικό άγχος.

Στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα είναι η επαναλαμβανόμενη αδυναμία του άνδρα να πετύχει ή να διατηρήσει την σκληρότητα του πέους που απαιτείται για την σεξουαλική επαφή.

Θεωρητικά όλοι οι άνδρες δικαιούνται κάποια στιγμή της ζωής τους, σε οποιαδήποτε ηλικία, να εμφανίσουν ένα παροδικό επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, λόγω της μικρής του διάρκειας, το επεισόδιο αυτό δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στη μετέπειτα σεξουαλική του δραστηριότητα. Το πρόβλημα όμως γίνεται ιδιαίτερα σοβαρό σε ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών, κυρίως αυτών που έχουν περάσει την ηλικία των σαράντα ετών. Σε αυτά τα άτομα η διαταραχή είναι μόνιμη και έχει σημαντικές συνέπειες, τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και στις σχέσεις με το άλλο φύλλο.

Ανικανότητα ονομάζουμε την αδυναμία ενός ατόμου να έχει ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις λόγω της μη ύπαρξης στύσης. Η ανικανότητα αποτελεί σύμπτωμα της σεξουαλικής ανεπάρκειας. Με τον όρο σεξουαλική ανεπάρκεια εννοούμε τη χαλαρότητα στύσης, την ταχεία εκσπερμάτωση, τη γρήγορη χαλάρωση μιας φυσιολογικής στύσης ή ακόμα την έλλειψη επιθυμίας για τη σύναψη σεξουαλικής σχέσης.

Η στύση πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση, η έναρξη της στύσης, προϋποθέτει κυρίως άθικτη ψυχική σφαίρα, ομαλή αρμονική λειτουργία, καλά νεύρα, λογικά αντανακλαστικά και περιφερειακά ερεθίσματα. Η δεύτερη και η τρίτη φάση, που αντίστοιχα χαρακτηρίζονται από πλήρωση των αρτηριών του πέους και αποθήκευση επαρκούς όγκου αίματος στο δίκτυο των σηράγγων, προϋποθέτουν κυρίως άθικτη τοπική ανατομία και καλό αγγειακό σύστημα όπου ρέει το αίμα.

Καθώς το σώμα γερνά με την πάροδο της ηλικίας το αγγειακό σύστημα παθαίνει φθορές, κάτι για το οποίο ευθύνεται κυρίως η αθηρωμάτωση. Αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της ροής του αίματος στους σχισματοειδείς χώρους και η διαταραχή της δεύτερης και της τρίτης φάσης της στύσης. Επιπρόσθετα τα σηραγγγειώδη σώματα του πέους παθαίνουν δομικές μεταβολές και κατά την διαδικασία της γήρανσης μειώνεται η ενδοτικότητα και η ικανότητα συμπίεσης των αγγείων του πέους, γεγονός που επηρεάζει περαιτέρω την κατάσταση της στυτικής λειτουργίας.

Διακρίνομεν την ανικανότητα ανάλογα με την αιτία που την προκαλεί σε ανατομική, ενδοκρινική ή αρμονική, αγγειακή (αθηρωμάτωση αρτηριών, κυκλοφορικό πρόβλημα) και στην ψυχολογική ή ψυχογενή.

Η ανατομική ικανότητα οφείλεται σε ανατομικές διαμαρτυρίες ή βλάβες, όπως είναι ο βραχύς χαλινός, ή διάφορα ογκίδια τα οποία είναι δυνατόν να προκαλέσουν επώδυνες καταστάσεις ή η οστεοποίηση των σηραγγωδών σωμάτων ή και ακόμη η έλλειψη πέους από ακρωτηριασμό ή τραυματισμό.

Υπάρχει και η κληρονομική ανικανότητα που προέρχεται από κληρονομική σύφιλη ή χρόνιο αλκοολισμό. Επίσης ο σεξουαλικός μεταμορφισμός, μπορεί και αυτός να προκαλέσει σεξουαλική ανικανότητα, δηλαδή είναι άνδρας ο οποίος ξαφνικά αρχίζει να νομίζει ότι αποκτά γυναικείο σώμα.

Κύρια και πολύ μεγάλη αιτία ανικανότητας είναι η ανικανότητα που οφείλεται στη νευρασθένεια και στις ψυχώσεις. Τα άτομα αυτά αποκόπτονται από το περιβάλλον και παύουν να έχουν σεξουαλική διάθεση.

Από οργανικές αιτίες, κύρια αιτία ανικανότητας είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριοσκλήρωση, επίσης από παθήσεις του νωτιαίου μυελού ή από κατάχρηση τοξικών φαρμάκων, όπως είναι η ηρωίνη κ.λπ.

Η απότομη απώλεια πολύ μεγάλου βάρους από μεγάλη δίαιτα, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Το πολύ κάπνισμα αθηρωματώνει τα αγγεία και προκαλεί ανικανότητα. Επίσης αυτοί που πίνουν μπορούν να παρουσιάσουν παρόμοια προβλήματα.

Μία άλλη αιτία επίσης σοβαρή είναι η λήψη αντιυπερτασικών φαρμάκων ή φαρμάκων Β μπλόκερι και η κατάχρηση ηρεμιστικών.

Στην ψυχογενή ανικανότητα υπάρχουν νυκτερινές στύσεις, η ανικανότητα είναι διαλείπουσα και οι ιατρικές δοκιμασίες (test Παπαβερίνης – Dopler Κ.λπ.) είναι φυσιολογικές.

Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία οφείλεται κυρίως στο άγχος επίδοσης ή στο φόβο απώλειας της στύσης. Συνήθως παρουσιάζεται στις πρώτες επαφές μιας νέας σχέσης ή σε νέους που ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή. Αρκετοί παντρεμένοι που συνάπτουν εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία με την εξωσυζυγική σύντροφο έχουν ολοκληρωμένη και πλήρη σεξουαλική σχέση με την σύζυγο.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι εξοικειωμένοι με τη σύζυγο και νιώθουν άνετα μαζί της, ενώ νιώθουν άβολα με τη νέα σύντροφο και προσπαθούν εναγωνίως να αποδείξουν ότι είναι ικανοί και ότι μπορούν να ικανοποιήσουν.

Η σεξουαλική ανικανότητα είναι πάθηση που πρέπει να αντιμετωπίζεται από γιατρό. Είναι πάθηση που μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά. Ο ασθενής δεν πρέπει να έχει κανένα δισταγμό ή ντροπή να απευθυνθεί στους ειδικούς προκειμένου να θεραπευτεί, από το να στερείται ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά της ζωής.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Όσον αφορά στην ανικανότητα που προέρχεται από ψυχογενή αίτια, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με θεραπεία συμπεριφοράς, που έχει ένα ποσοστό επιτυχίας 50-60%.

Όταν η ανικανότητα οφείλεται στη χρήση κάποιου φάρμακου ή ευφορικής ουσίας, η χρήση της ουσίας πρέπει να διακόπτεται και το φάρμακο πρέπει να αντικαθίσταται ύστερα από συνεννόηση με τον γιατρό. Όταν η ανικανότητα είτε είναι ψυχογενής είτε παθολογική δεν βελτιώνεται, μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικές θεραπευτικές μέθοδοι.




Α) ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ


Εδώ και πολλά χρόνια μελετήσαμε διεξοδικά και σε βάθος πάρα πολλά βότανα ξεκινώντας πρώτα από αυτά που έχουν φήμη ως αφροδισιακά. Η έρευνα ήταν δύσκολη γιατί έπρεπε να ήταν σαφείς στις παρατηρήσεις τους και να καταλάβαιναν τι περιμέναμε από ένα αφροδισιακό σκεύασμα.

Σήμερα είμαστε χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι, που ασχοληθήκαμε με τον τομέα των βοτάνων, γιατί δώσαμε χαρά σε πολλούς άνδρες που είχαν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και καταφέραμε να αλλάξουμε την ζωή του. Οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι όταν ακούνε για βότανα, αλλά οι έρευνές μας έδειξαν ότι υπάρχουν βότανα αφάνταστα αποτελεσματικά στο θέμα της στυτικής δυσλειτουργίας και γενικά της ανικανότητας.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας και για τον λόγο αυτό κοινοποιούμε τα αποτελέσματα αυτά.

Βέβαια η κάθε περίπτωση είναι ειδική και απαιτεί ειδική αντιμετώπιση και πιθανόν ειδικό συνδυασμό βοτάνων.

Είμαστε στην διάθεσή σας για να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, αλλά και για να σας βοηθήσουμε προσωπικά.

Για να βοηθήσουμε την επιστημονική κοινότητα αναφέρουμε τέσσερα βότανα μεταξύ πολλών που χρησιμοποιήσαμε και που αξίζει τον κόπο να γνωρίζει κανείς γι’ αυτά.

Τα βότανα αυτά είναι η Suma Root (Hebante eriantha), το Yohinbe (Pausirystalia yohinbe), το Maca (Lepidium mejynii) και το Epimedium (Epimedium Versicolor).



Suma Root (Hebante eriantha)


Η χρήση της Suma Root οδηγεί στην αύξηση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και στη μυϊκή υπερτροφία. Για αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής για την επούλωση πληγών, την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, την ενδυνάμωση των μυών, την ανακούφιση από τους χρόνιους πόνους και τις φλεγμονές, την άνοδο της λίμπιντο και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Περιέχει 152 χρήσιμα για την υγεία στοιχεία και 19 αμινοξέα. Χρησιμοποιείται για την τόνωση του ανοσοποιητικού και κινητοποιεί τον οργανισμό για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, την κούραση, την χρόνια κόπωση και την έλλειψη ενέργειας, βοηθώντας το σώμα να ανακτήσει τη συνολική του ευεξία.

Η ρίζα Suma χρησιμοποιείται από πολλούς αθλητές παγκοσμίως για την ενίσχυση της απόδοσής τους χωρίς τις παρενέργειες των αναβολικών φαρμάκων. Μάλιστα αποκαλείται και το «Ρωσικό Μυστικό» αφού χρησιμοποιήθηκε από τους Ρώσους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων για την μυϊκή ενδυνάμωση και την ενίσχυση της αντοχής τους με φυσικό τρόπο.

Γιατροί και Βοτανολόγοι στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης συνταγογραφούν τη ρίζα Suma σε περιπτώσεις, όπως είναι οι χρόνιοι πόνοι, η σεξουαλική ψυχρότητα και στα δύο φύλα, τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και οι ορμονικές διαταραχές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφροδισιακό, αποκαθιστώντας τη σεξουαλική λειτουργίας σε άνδρες και σε γυναίκες.

Έχουν γίνει μελέτες για την επίδραση της ρίζας σε παθήσεις όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, υπέρταση, ρευματοειδείς αρθρίτιδα, βακτηριακές μολύνσεις και σε διαβήτη τύπου ΙΙ.

Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, τις ορμονικές διαταραχές (κυρίως οιστρογόνων) και του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, σε καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και σε πεπτικά έλκη.



Yohinbe (Pausirystalia yohinbe)


Είναι ένα αειθαλές δένδρο που ενδημεί στην Δυτική Αφρική, στη Νιγηρία, το Καμερούν και το Κονγκό. Το φυτό αυτό έχει ψυχοτρόπο δράση και είναι ευρέως διαδεδομένο ως φυτικό αφροδισιακό.

Ο φλοιός του δένδρου περιέχει δραστικές ενώσεις που ονομάζονται αλκαλοειδή. Το κύριο αλκαλοειδές του φυτού είναι η νοχιμβίνη. Η νοχιμβίνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Εκχυλίσματα από το φλοιό του φυτού πωλούνται επίσης στην Ευρώπη και την Αμερική, ως συμπληρώματα διατροφής.

Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί για να εξακριβωθεί κατά πόσο η νοχιμβίνη πράγματι βοηθά στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, στα οποία παραδοσιακά στην Αφρική χρησιμοποιείται.

Η δράση της οφείλεται στο ότι προκαλεί χαλάρωση και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του πέους, με αποτέλεσμα την αυξημένη ροή αίματος και τη στύση. Εξετάζεται επίσης επιστημονικά το ενδεχόμενο να διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη σεξουαλική επιθυμία.

Επιπλέον η νοχιμβίνη έχει βρεθεί ότι διευκολύνει τη λιπόλυση αυξάνοντας την απελευθέρωση της νορεπονεφρίνης στα λιπώδη κύτταρα και μπλοκάροντας τη δράση των άλφα – 2 υποδοχέων που δρουν ανασταλτικά και στη λειτουργία της λιπόλυσης.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα, γι’ αυτό πάντα απαιτείται ιατρική παρακολούθηση.



Maca (Lepidium mejynii)


Η Maca είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα είδη. Πιστεύεται ότι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά 2000 χρόνια πριν στην περιοχή San Blas στο Κεντρικό Περού. Η maca καλλιεργείται σε ύψος πάνω από τα 3.500 μέτρα, σε φτωχά βραχώδη χώματα. Η ρίζα μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία χρωμάτων όπως, κίτρινο, κρεμ, κόκκινο, μοβ, γκρι, μπλε, μαύρο ή πράσινο.

Στην περιοχή Zunin του Περού η Maca καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες διότι είναι εύκολα διαθέσιμη και είναι μια πηγή φαγητού υψηλής θρεπτικής αξίας. Τρώγεται φρέσκια με κρέας, ενώ μπορεί να μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους με καυτές πέτρες γύρω που ονομάζονται pachamancas ή αποξηραμένη βρασμένη μέσα στο γάλα για να γίνει ένας χυλός.

Η Maca είναι επίσης γνωστή για τη χρήση της σε ένα γλυκό ποτό που ονομάζεται “maca chica” ενώ η αποξηραμένη ρίζα μπορεί να γίνει αλεύρι για ψήσιμο.

H Maca είναι ένα φυσικό αφροδισιακό και πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει δυναμωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη γονιμότητα.

Τοπικές παραδόσεις αναφέρουν ότι η Maca αυξάνει την γονιμότητα στα κοπάδια ζώων και στις αγροτικές περιοχές δίνεται σαν θεραπεία για ζευγάρι που παλε4ύουν συλλάβουν.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η Maca επιδρά θετικά στις περιοχές του σώματος που παράγουν τις ορμόνες και τις ενεργητικές ουσίες, στις οποίες οφείλεται η αυξημένη ή μειωμένη λίμπιντο.

Ενώ, χάρη στην υψηλή της συγκέντρωση σε πρωτεΐνες και ζωτικά θρεπτικά συστατικά συνιστάται για την αντιμετώπιση σεξουαλικής διαταραχής. Η υψηλή θρεπτική αξία της αποξηραμένης ρίζας της MACA, παρόμοια με σπόρους δημητριακών, όπως το σιτάρι, και το ρύζι έχει οδηγήσει πολλούς αθλητές σε όλο τον κόσμο να την επιλέγουν στο διαιτολόγιό τους, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση των επινεφριδίων που παράγουν αδρεναλίνη και αυξάνει τα επίπεδα τεστοτερόνης, αποτελώντας μια μεγάλη πηγή ενέργειας.

Σύμφωνα με το θρύλο Tawantinsuyo, οι πολεμιστές των Ίνκας έτρωγαν ρίζα Maca πριν πάνε στον πόλεμο ώστε να αυξηθεί η ενέργειά τους και η ζωτικότητά τους, αλλά τους απαγορεύονταν η κατανάλωση της μετά την κατάκτηση κάποιας πόλης, ώστε να προστατευθούν οι γυναίκες από τις ισχυρές αφροδισιακές παρενέργειές της. Η Maca αξιολογούνταν από τους κατακτητές τόσο υψηλά όσο και ο χρυσός και την αντάλλασσαν με τα παραδοσιακά νομίσματα.

Η Maca λέγεται ότι αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας. Στο Κεντρικό Περού οι χωρικοί τρώνε μεγάλες ποσότητες φρέσκιας Maca καθημερινά, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν την ενέργεια των χωρικών αρκετά ώστε να ολοκληρώσουν και τις γεωργικές δραστηριότητές τους και τις συζυγικές τους υποχρεώσεις.



Epimedium (Epimedium Versicolor)


Στην Αγγλία ονομάζεται Horny Goat Weed δηλαδή «Βότανο του Βαρβάτου Τράγου» και καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης για καλλωπιστικούς σκοπούς ενώ αποτελεί ενδημικό φαρμακευτικό φυτό της Νότιας Κίνας, όπου χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και ως το κατεξοχήν φάρμακο για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί και σε εργαστήρια δυτικών χωρών, το epimedium περιέχει την ουσία Ικαρίνη η οποία καταπολεμά την στυτική δυσλειτουργία.

Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το epimedium έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με το Viagra, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες (εξάψεις, πονοκεφάλους, κ.ά.).

Προκαταρκτικές μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι μέρος των αποτελεσμάτων που δίνει μπορεί να οφείλεται στην ικανότητά του να τονώνει ενδοκρινικές εκκρίσεις που διεγείρουν και ισχυροποιούν τα αρσενικά χαρακτηριστικά.

Η ρίζα προωθεί το σχηματισμό του σπέρματος, γεγονός το οποίο συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής λειτουργίας στο σύνολό της.

Στην Κινέζικη παραδοσιακή Ιατρική, το βότανο χορηγείται και στα δύο φύλα. Στους άνδρες, εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία χορηγείται για την αύξηση των σπερματοζωαρίων και για μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση, ενώ στις γυναίκες δίδεται συνήθως για την καταπολέμηση της κόπωσης, αλλά και της υπέρτασης που εμφανίζεται μετά από την εμμηνόπαυση.

πηγή : http://www.maleinability.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΕΜΑΝΙΑ - Rehmannia Glutinosa

Πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με κολλώδη φύλλα και πορφυρά άνθη. Περιέχει σάκχαρα, φυτοστερόλες και ρεμανίνη. Σημαντικό βότανο για την προστασία του συκωτιού από τις τοξίνες και την ηπατίτιδα. Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους, ωμή για χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ, όπως ηπατίτιδα και μαγειρεμένη με κρασί για παθήσεις εμμηνόρροιας και ανώμαλου κύκλου. Επίσης θεωρείται πολύτιμο γιατρικό για το γήρας, συντελώντας στην διαδικασία της μακροζωίας. Πηγή: botanakaiygeia.blogspot.com

Τι είναι τελικά αυτό το Σύστημα παρακολούθησης GPS ποδοσφαιρικών ικανοτήτων της Playertek ?

Βλέπουμε αρκετές φορές Ποδοσφαιριστές να φορούν ένα είδος σουτιέν (κατά την σωστή ορολογία είναι vest = γιλέκο ) , δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα . Πάμε να το γνωρίσουμε μέσα από   την Ομάδα του Α.Ο Σκιάθου μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που διαθέτουν το σύστημα και το παρουσιάζουμε αποκλειστικά . Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή καθώς βλέπει το εύρος κινήσεων και αποδόσεων των ποδοσφαιριστών ( θα γίνει ανάλυση παρακάτω) , το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας τοποθετώντας σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ρυθμιστούν με βάση τα βιομετρικά στοιχεία των παικτών τα προφίλ τους και οι αποδόσεις τους , της διοίκησης ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του roster της και τέλος των ποδοσφαιριστών για ατομική βελτίωση   που θα έχει ως στόχο την   βελτίωση της ομάδας. Στοιχεία Ποδοσφαιριστή  Καταρχήν το σύστημα παρακολούθησης gps της εταιρίας playertket , πλέον θα το ονομάζουμε Σύστημα Παρακολούθησης Ποδοσφαιρικών Ικανοτήτων , καθώς μετράει

ΛΥΚΟΠΟΔΙΟ - Lycopodium Clavatum

Αειθαλές έρπον βρύο που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με πράσινα επιμήκη φύλλα στα κλωνάρια και στάχυα με κίτρινα σπόρια. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και τριτερπένια. Διουρητικό, ηρεμιστικό για προβλήματα του ουροποιητικού, αλλά και αντισπασμωδικό για πεπτικά όπως δυσπεψία και γαστρίτιδα. Εξωτερικά σε δερματικά προβλήματα, ανακουφίζει τους ερεθισμούς και τα εκζέματα. Τοξικό φυτό. Πηγή: http://botanakaiygeia.blogspot.com