Τουι - να , Κινέζικο Μασάζ

Το Κινέζικο ιατρικό μασάζ (Τούι Να) είναι μια οικογένεια θεραπειών σωματικής αγωγής η οποία χρησιμοποιεί χειρονακτικές τεχνικές για διέγερση των σημείων βελονισμού, χαλάρωση των μυών, κινητοποίηση των αρθρώσεων και αποκατάσταση εξαρθρώσεων. Ενώ κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με άλλες μορφές σωματικής αγωγής, έχει όμως μια πολύ διαφορετική προσέγγιση και πολλές διαφορετικές τεχνικές. Είναι μια πολύ καλή μέθοδος θεραπείας για καταστάσεις που αφορούν τα οστά, τις αρθρώσεις, τους μύες και τους τένοντες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παθήσεις καθώς και σαν εναλλακτική λύση των βελόνων για τα παιδιά.

Η Προσέγγιση:

Παρόλο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των μυών και των αρθρώσεων, πραγματικός σκοπός του είναι να βελτιώσει τη ροή της ζωτικής δύναμης ή ενέργειας στο σώμα. Η θεραπεία εστιάζεται στους μεσημβρινούς (τα μονοπάτια της ζωτικής δύναμης ή ενέργειας) καθώς και στους ιστούς του σώματος. Συνδυάζει την παραδοσιακή διάγνωση και θεραπευτική τακτική της Κινέζικης Ιατρικής. Είναι πολύ ενεργητικό και απαιτεί αρκετή δύναμη και αντοχή από την πλευρά του θεραπευτή.

Οι Τεχνικές:


Το κινέζικο ιατρικό μασάζ έχει πολλές τεχνικές οι οποίες έχουν πολύ γρήγορο ρυθμό και δεν είναι ιδιαίτερα διεισδυτικές και μόνο μερικές από τις τεχνικές οι οποίες είναι συνηθισμένες στο Σουηδικό μασάζ. Οι τεχνικές τροποποιούνται αρκετά συχνά ώστε συνεχώς να διεγείρεται η ενέργεια του ασθενή και να αποφεύγεται η κόπωση του θεραπευτή. Χρησιμοποιείται ολόκληρο το χέρι, ο βραχίονας και μερικές φορές ο αγκώνας. Στις τεχνικές περιλαμβάνονται ζυμώματα, πιασίματα, τριψίματα και απαλά χτυπήματα των ιστών.

Το κινέζικο ιατρικό μασάζ διαφοροποιείται από τα άλλα είδη σωματικής αγωγής από την προσοχή που δίνεται στις αρθρώσεις. Ο χειρισμός των αρθρώσεων είναι πολύ σημαντικός στο Κινέζικο θεραπευτικό μασάζ. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι αρθρώσεις οδηγούνται από το θεραπευτή στα άκρα της φυσικής τους κίνησης. Μια ελαφρά πίεση ασκείται στις αρθρώσεις προκειμένου να διανοιχθούν και να αποκατασταθούν/

Αντίδραση του Ασθενή:

Όπως και σε άλλα είδη μασάζ, μετά τη θεραπεία οι ασθενείς αισθάνονται περισσότερο ευλύγιστοι
και έχουν λιγότερο πόνο. Μετά από μια συνεδρία Κινέζικου μασάζ οι ασθενείς αισθάνονται περισσότερο ενεργητικοί και δραστήριοι και όχι τόσο χαλαροί νυσταγμένοι όπως εκείνοι που κάνουν άλλες μορφές μασάζ. Αυτό οφείλεται στον γρήγορο ρυθμό και τις έντονες κινήσεις του Κινέζικου μασάζ. Ο σκοπός του θεραπευτή είναι να ενεργοποιήσει την ζωτική δύναμη του σώματος για να διευκολύνει τη ροή της και όχι να χαλαρώσει τους ιστούς και το μυαλό.πηγή : http://www.acupuncture.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις